Kako izabrati savršeno odelo za venčanje?


Bliži vam se dan kada ćete zajedno sa voljenom osobom izgovoriti sudbonosno „da“. Pripreme za taj svečani trenutak, koji se pamti čitavog života, umeju da potraju i po nekoliko meseci. Postoji mnogo stvari koje treba odraditi kako biste tog dana mogli da uživate i da svaki trenutak pretvorite u uspomene koje će vam zauvek ostati u sećanju.

Iako mnogi smatraju da je ženama mnogo zahtevnije da se pripreme za svoj veliki dan, ni muškarci nisu bez svojih dilema. Jedna od najvećih dilema je pronaći idealno odelo za svadbu.

Postoje muškarci koji tačno znaju kako bi želeli da izgledaju tog dana, međutim postoje i oni koji nisu sigurni u svoj izgled, koji imaju mnogo nedoumica oko svog svadebnog odela.

Prva, možda i najbitnija stvar kada birate odelo za svadbu je da vam stoji „kao saliveno“. Ne dozvolite da vam rukavi budu predugački ili da vas odelo „proguta“ u ramenima, to svakako neće lepo izgledati na slikama pored vaše voljene osobe. Iz tog razloga, veliki broj muškaraca za ovu priliku šije odelo po meri. Naravno, ako ste dobro građeni, velike su šanse da odelo pronađete u radnji i tako uštedite sebi vreme.
odelo za svadbu crno
Većina muškaraca za venčanje bira crno odelo, što u principu nikada ne predstavlja grešku, ipak i u takvoj situaciji treba obratiti pažnju na neke detalje. Nikada ne stavljate crnu kravatu, gledajte da ona ne bude predugačka. Najidealnije je da ne prelazi dužinu pantalona. Potrudite se da košulja ne bude prevelika, jer se danas košulje prave tako da su prilično široke u struku, a to može da ima loš vizelni efekat kada skinete sako, kao i dužina kravate. Košulja uz crno odelo treba da bude bela. Cipele i kaiš uklopite tako da budu identične nijanse crne boje,  a možete dodatno upotpuniti svoj izgled lepim ručnim satom, džepnom maramicom i prslukom koji se nosi ispod odela.
sivo odelo za svadbu
Ako niste pristalica crnog svadbenog odela, onda bi vaš izbor moglo da bude odelo u nekoj od svetlijih nijansi sive boje ili možda teget. Kao i kod crnog odela, obratite pažnju na detelje koji bi mogli da upotpune vaš izgled i koji će vam pomoći da opčinite sve svatove.
Za razliku od crnog odela, ako se odlučite za sivo odelo, košulja ne mora da bude bela, već možete da se odlučite za neku drugu boju, ali i dezen. Košulja sa prugama je vrlo interesantna. Cipele mogu biti braon boje, mada se možete opredeliti i za crne cipele i nećete pogrešiti. Takođe možete obući i prsluk u boji odela, dok mašna može da bude u nekoj od tamnijih nijansi plave boje, ili tamno siva.
teget odelo za svadbu
Pored sivog i crnog odela, mnogi muškarci biraju i treću varijantu, tamno plavo odelo. Ta kominacija je u poslednje vreme postala apsolutni hit kada se radi o odelima za venčanje. Pruža velike mogućnosti kombinovanja, odlično se uklapa sa braon cipelama, ono što je karakteristično za ovu boju je da kravata i džepna maramica treba da budu svetlijih nijansi, a košulja je u 90% slučajeva bele boje, mada i tu postoji mogućnost da bude u nekoj drugoj nijansi, sve u zavisnosti od ukusa.

Foto: www.pinterest.com

Slični članci:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *