Kako spakovati dete za rekreativnu nastavu?

Privatna osnovna škola upis vrši dva puta godišnje, i prema utiscima već upisanih đaka i njihovih roditelja pravi je izbor za odrastanje i školovanje dece.
Ono što đaci sigurno najviše vole u vezi škole svakako jesu ekskurzije i rekreativne nastave koje provode sa drugarima i koje su ispunjene mnogim zanimljivim aktivnostima.

shell-case-449453_1280

 

Ipak, svako odvajanje dece od roditelja je prilično stresno. Obično više za roditelje nego za decu.
Roditelji su uglavnom previše bružni, pa i ne vide koliko su im deca samostalna. Zato uvek pomaže da dobro spakujete decu za put i olakšate im boravak bez vas.

*Obeležavanje stvari- na kofer ili putnu torbu možete zakačiti karticu na kojoj je ispisano ime i prezime deteta, ime škole kojoj pripada, broj telefona. Na ovaj način dete neće moći da izmeša stvari sa ostalom decom, a u slučaju da izgubi kofer ili torbu u putu, pronalazač će znati kome treba vratiti stvari.
*Način pakovanja- u zavisnosti od toga koliko će dete provesti dana na putu, pripremite toliko odevnih kombinacija plus jednu rezervnu. Nemojte računati dan polaska jer tu odeću nećete pakovati već će je dete nositi u putu.
*Prljav veš- Neophodno je pripremiti jednu kesu (to mogu biti velike crne kese) u koje će dete ubacivati već nošen veš i garderobu koja je spremna za pranje.

Poželjno je pred put dati učitelju kovertu ili spavkovati na vrh kofera. U koverti bi trebalo da se nalaze: džeparac, zdravstvena knjižica, adresa i brojevi telefona roditelja.

Na kraju treba spomenuti ranac za put u koji možete spakovati sve što je detetu u autobusu potrebno.
Nije dobro preterivati, možete staviti sledeće:
-vodu
-kiflu
-keks
-vlažne maramice i papirne maramice

Srećan put!

Slični članci:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *