Krojeno po meri ili kupljeno u radnji – kako vi kupujete odelo?


Kupovina odela za mnoge muškarce može da predstavlja više nego ozbiljan poduhvat, posebno ako odelo birate za neku svečaniju priliku, poput venačnja, potraga za idealnom odevnom kombinacijom može da potraje duže nego što ste planirali. Jedna od najvećih dilema prilikom kupovine odela je da li ga kupiti u radnji ili ga krojiti po sopstvenoj meri.

I jedna i druga varijanta ima smisla, i za jednu i za drugu varijantu vladaju podeljena mišljenja, ali svakako obe opcije treba razmotriti pre nego što donesete konačnu odluku.

Ako se odlučite da šijete odelo po meri, najbitnija stvar je pronaći dobrog krojača koji će moći da ispuni sve vaše zahteve i za vas napravi savršeno odelo. Druga bitna stvar je da izaberete kvalitetnu tkaninu od koje želite da sašijete odelo, jer samo kvalitetna tkanina će vam omogućiti da se osećate prijatno u odelu.
krojač
Tokom samog procesa šivenja, morate često da ipsorbavate one delove koje je majstor uradio, ne bi li ste uporedili sa prvobitno uzetim merama. Mnogi muškarci pribegavaju ovoj varijanti, posebno ako nisu atletski građeni i ne mogu da nađu odelo u prodavnici po svojoj meri. Ipak ova varijanta iziskuje više vremena, pa ako vam poslovne ili neke druge obaveze ne dozvoljavaju da se više uključite u proces krojenja vašeg odela, onda je kupovina u radnji vaš logičan izbor.

Prilikom kupovine odela u radnji, prvo proverite da li odelo koje vam se dopada možete pronaći u željenoj veličini, jer odelo mora da vam stoji kao saliveno, ne sme da bude previše dugačko ili da vas „proguta“ u ramenima. Takođe, vrlo bitna stvar je gde kupujete odelo. Mnogi muškarci se ne libe često da svoje idealno odelo potraže i izvan mesta u kome stanuju.
butik
Za muška odela Beograd vam pruža veliki izbor mogućnosti, na raspolaganju su vam brojni modeli i dezeni, pa ako se odlučite da ih potražite u glavnom gradu, možete se naći na slatkim mukama.

Kada kupujete odela, ne možete zanemariti i ostale aksesoare koji će vašem odelu dodatno upotpuniti eleganciju. Posebnu pažnju obratite na cipele, koje moraju da prate eleganciju odela, kravatu, džepnu maramicu, ali i na druge predmete poput ručnog sata, nekog modela naočara za sunce i sličnog.

Odabir odela je u glavnom stvar ukusa, kao i to da li želite da kupite gotovo odelo ili da ga sašijete. Ipak, jedno je sigurno, samo kvalitetno odelo će učiniti da vaša ličnost na pravi način dođe do izražaja.

Foto: www.pinterest.com

Slični članci:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *