Odaberite garderobu za leto

Osnovna škola Beograd raspustila je svoje đake i uveliko je počeo letnji raspust, deca se raduju svojim slobodnim danima koje će provoditi u igri i zabavljanju.

Mame uglavnom imaju pitanje- koju garderobu izbarati za vrele letnje dane?

Leto je vreme kada je klincima potrebno svega nekoliko komada odeće, pa se roditelji raduju jer ne moraju da oblače decu u slojeve garderobe.
Deca se leti više znoje i prljaju, jer često borave u prirodi, a tu su i sladoled i druge letnje poslastice, pa su fleke svakodnevna pojava.

boy-476508_1280

Imajte to u vidu kada birate garderobu, izaberite onu koja se može prati u mašini i lako održava (da ne mora da se pegla).

U toku leta deci je potrebna udobna i lagana garderoba koja im neće smetati kada su vrućine. Tako im je potrebno što manje garderobe leti, pa pri kupovini treba odabrati adekvatan materijal i model.

Dobar izbor za leto su pamuk ili eko odeća napravljena od organskog pamuka ili bambusa. Osim materijala važne su i boje, preporučuje se one pastelne jer reflektuju toplinu od tela za razliku od tamnijih koji je privlače.

Idelan izbor su bela, žuta, plava i bež. Od donjih delova garderobe najbolji izbor su šorcevi od laganih materijala(pamuk ili tanji teksas).

Slični članci:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *