Prsluk kao deo odela

Dvodelna odela su dominantan izbor muškaraca poslednjih decenija. Predstavljaju opušteniju varijantu i masovno se plasiraju po radnjama, što dodatno pospešuje njihovu kupovinu. Sve to trodelno odelo čini vrednim komadom u garderoberu muškarca koji ga poseduje.
Trodelna muška odela se sastoje od sakoa, prsluka i pantalona, i sva tri dela su najčešće napravljena od istog materijala i postave. U suštini trodelno odelo uvek može postati dvodelno. Tako što ćete izostaviti prsluk, ili možete izostaviti sako, i da tako dobijete mnogo opušteniju kombinaciju koja će biti prijatnija za toplije dane. To pravilo ne važi kada odelo uključuje prsluk bez zadnjeg dela, gde jednostavne trake koje sve drže na mestu nikako ne treba da budu vidljive.

musko odelo

Prsluk kao dodatni komad menja postojeće dvodelno odelo, definiše negov karakter i daje kompletnu sliku o osobi koja ga obuče. Sam prsluk u zavisnosti od tkanine, boje i načina na koji se nosi može odelo transformisati od kombinacije za večernji izlazak do poslovnog odela. Često se kaže da ukoliko prsluk nije napravljen od istog materijala kao sako i pantalone, to nije trodelno odelo, i prsluk se tretira kao modni dodatak koji treba da unese dodatnu svežinu nekom odelu.

muska odela
Za muškarca koji traga za nekim prepoznatljivim stilom odelo iz tri dela, bez obzira na materijal trećeg dela – prsluka, dobar je izbor. Izgledaće prefinjeno i otmeneo, a svakako će privući pažnju.

Foto: www.styleforum.net, www.slaters.co.uk

Slični članci:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *