Spakujte kofer u 3 koraka!

Za najmlađe putnike pakovanje treba da bude deo njihovog osamostaljivanja. Pripreme za pakovanje preporučuju se par dana dana pred putovanje. U pripreme spada spisak i otvoren kofer u koji će vaši mališani sami pakovati potrebštine za put. Na taj način, klinci će se osamostaliti i znaće gde se šta nalazi u koferu. Skoro svi akreditovani vrtići u Beogradu sa starijom grupom polaznika vežbali su ovu tehniku pakovanja, kako bi mališane naučili o organizaciji i samostalnosti.

Packing Suitcase For Business Trip Or Holiday

Jedan od najboljih saveta je da pokažete deci na jednom primeru kako se pojedine stvari pakuju, na primer majica (urolano) ili sandale (jedna nasuprot druge u obrnutom smeru).

Prvi korak:
Iznesite kofer i ranac koje će dete koristiti. To je jasan znak koji će im ukazati da ne mogu da ponesu čitavu kolekciju plišanih igračaka. Poseban savet je da im dozvolite da sami pakuju kofer. Pokažite im kako, jednim primerom.

Drugi korak:
Pre pakovanja neophodno je prvo da dete napravi spisak. Dete treba samo da napiše spisak stvari koje želi da ponese, a onda ga zajedno korigujte. Spisak se po završetku pakovanja stavlja u kofer.

Writing Out A Packing List Ready For A Vacation

Pomozite im u korekciji spiska! Spisak se može pisati na jednom listu papira ili zasebno, na nekoliko, po danima, da deca odaberu odevnu kombinaciju za svaki dan.

Treći korak:

Dete treba da (uz omiljenu muziku) pripremi stvari sa spiska. Neka ih iznese na pod ili na krevet i poređa po danima. Da označi na spisku sve što je iznelo za kofer. Ovde štedite vreme. Dok oni rade na sakupljanju odeće, možete da im dajete sugestije.
Posmatrajte kako se pakuju i ponudite im pomoć, ali ih prvenstveno pustite da rade sami.

Bićete ponosni i vi i vaše dete!

Poređane stvari im pružaju konačni uvid u ono što nose.

Ideja je da pustite decu da odaberu odevnu kombinaciju za svaki dan odmora.

Slični članci:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *