Sport isplativiji u privatnim vrtićima

Da bi se vaše dete bavilo nekim sportom u Beogradu, moraćete da izdvojite za mesečnu članarinu mnogo novca, a u troškove treba uračunati i kupovinu opreme, jer je većina klubova i škola nema, kao i novac za putovanja na takmičenja. Zato, pre svega, detaljno pogledajte sportske vrtiće jer ćete na taj način smanjiti troškove.

Kojim sportom će dete odlučiti da se bavi često zavisi od okruženja, ali i od uspeha državnih reprezentacija i klubova na međunarodnoj sceni, navode treneri koji rade sa najmlađim kategorijama sportista. Treniranje različitih sportova znači i različite cene treninga, odnosno dodatne troškove za roditelje pored onih koje već imaju za redovnu školu.

Tenis je iz godine u godinu sve popularniji, pa mnogi mališani počinju da treniraju već od četvrte godine. Treneri taj period nazivaju “uvođenje u sport”.

Teniskim vrtićem nazivamo 80 odsto treninga za decu od četiri ili pet godina, dok deca od šest godina kreću u tenisku školu, a posle devete već mogu da se takmiče i ozbiljnije bave tenisom.

Interesovanje za košarku, fudbal i odbojku ne jenjava, dok je rukomet nešto manje zanimljiv malim sportistima.

Cena treninga za sportove na vodi najpre zavise od toga da li je dete plivač, ali i od broja termina.

Karate Training. Kids Karate clubs.

Najmlađim Beograđanima su na raspolaganju i klubovi borilačkih sportova, gde karate ili džudo mogu da treniraju već i predškolci. Za karate treninge takođe biste, kao roditelj, morali da izdvojite određena sredstva iz budžeta.

Ukoliko planirate da upišete dete na neki sport, i da ono pritom ima izražene afinitete prema sportskim aktivnostima savetujemo da se raspitate za upis u sportski vrtić i pogodnostima koje on pruža.

 

Slični članci:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *