Šta je sve bitno za izbor prave košulje?

Košulja predstavlja neizostavan odevni komad svakog muškarca, zato je veoma bitan pravilan izbor. Košulja se može nositi uz svečane, formalne, poslovne odevne kombinacije ali i uz neformalne. Za kvalitetno muško odelo cene su veoma bitne jer je potrebno izdvojiti određenu sumu novca za vrhunski kvalitet materijala od kojih su satkane najbolje košulje.

musko-odelo-cene

Košulja ne sme da bude ni previše široka niti previše uska. Danas postoje različiti krojevi košulja koji odgovaraju svakoj muškoj građi. Ukoliko ste vitki možete nositi slim fit košulju, dok ukoliko ste puniji tražite košulje koje su jednake širine od ramena do struka. Classic fit košulje predstavlajuju obavezni outfit za poslovne odevne kombinacije jer se nose ispod sakoa, a odgovaraju svakoj građi. Custom fit košulje su prigodne kako za sportske varijante, farmerke tako i za svečane prilike.

Bitno je da proverite od kojeg materijala je stkana košulja koju želite da kupite. Najkvalitetnije košulje su satkane od gustog pamuka koji pruža udobnost, čvrstinu i u celokupnoj odevnoj kombinaciji košulja lepše stoji. S druge strane, veliki broj košulja se kroji od sintetičkih materijala koji jedino imaju prednost lakšeg održavanja, dok su prirodni materijali apsolutno bolji. Takođe, bitno je da proverite kakve su manžentne na košulji koju želite da kupite, ukoliko kupujete košulju za svečanu priliku bilo bi bolje da izaberete manžetne sa duplim kopčanjem, a ukoliko vam je košulja potrebna za neku neformalnu priliku onda sa jednim redom kopčanja.musko-odelo-cene

Kakav je šav veoma bitan za kvalitet košulje. Košulje visokog kvaliteta imaju jedan red šava sa bočnih strana košulje, plitak štep je pokazatelj kvaliteta. Rukavi košulje moraju biti odgovarajuće dužine, najbolja dužina je do zgloba. Kada kupujete košulju možete se naći u dilemi da li da odaberete košulju koja ima džepove ili ne. Smatra se da košulje, koje se nose u svečanim prilikama, ne treba da imaju džepove, dok one koje se nose pri poslovnim kombinacijama mogu imati džepove ali oni tada predstavljaju modni detalj.

Materijal od kojeg je košulja satkana, manžetne, šavovi, džepovi i kroj košulje predstavljaju bitne karakteristike svake košulje, zato se informišite o košulji koju kupujete do detalja jer oni otkrivaju kakvog je kvaliteta košulja, da li će vam savršeno stajati i koliko ćete dugo moći da uživate u njoj.

Slični članci:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *