Šta obući dečaku za prvi dan škole?

Prvi dan u školi predstavlja poseban doživljaj za svakog đaka. Privatna osnovna škola upis vrši dva puta godišnje, a prijem novih đaka je nešto što dugo ostaje u sećanju pa je bitno da se vaše dete oseća lepo, prijatno i sigurno.

Kao što je odraslima važno da ih okolina vidi kao lepe i uredne, tako i deca vole da budu pohvaljena za izgled i izbor garderobe.

boy-1942144_1920

Neka dete samo odabere garderobu za prvi dan, najbolje je da odevnu kombinaciju isproba dan ranije kako bi na dan polaska u školu pripreme bezbružno tekle.

Ako ste u mogućšnosti da detetu priuštite novu garderobu za polazak u školu, učinite to. Ne morate kupovati skupu odeću, ali obradujte dete novom majicom ili patikama i tako obeležite početak školske godine.

Ukoliko ste roditelj dečaka koji ove godine polazi u školu imamo za vas par zanimljivih odevnih kombinacija.

*Pazite da ne napravite “čiku” od svog sina. Odaberite modele koji se trenutno nose i koji ga ne sakrivaju.
* Modrene krem pantalone će odlično ići uz belu košulju i patike od platna.
* Ako vaš sin više voli opuštene, sportske varijante onda bi odličan izbor bio tamniji džins uz majicu sa zanimljivim natpisom ili dezenom.
* Majica sa kragnom i dugmićima nikad ne izlazi iz mode, pa mogu biti odličan izbor za ovu priliku uz farmerke i patike.

Školsko doba je idelano za izgradnju stila deteta, zato dopustite svojim dečacima da samostalno odluče šta im se dopada. Ukažite im na ono što im bolje stoji, ali nemojte odlučivati umesto njih.

Veoma je važno staviti detetu do znanja da mora poštovati određena pravila oblačenja u školi. Tako se neće osećati neprijatno tokom školskog dana, a i naučiće da je za različite prilike neophodno prilagoditi izbor garderobe.

Slični članci:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *